Badrummet är en mycket väl använd plats i hemmet, här ska man kunna göra sig ren och fin, trivas och må bra Förutom god funktion är det också den personliga prägeln som gör just ditt badrum till den där sköna, avstressande platsen att längta hem till.

Badrumstrender 2016

Precis som för alla andra rum, finns det trender i inredningen även för badrum. År 2016 finns det några trender för badrum som vi kategoriserar så här:

  • Den råa industriella stilen med material av betong, rostfritt stål och med ruffa ytor. Detaljer i mässing och andra metaller.
  • Färgrik inredning, där svart är den dominerande färgen för i år. Till det kan man bryta av med andra starka färger, exempelvis ett häftigt klinkergolv i marockansk stil eller färgstarka handdukar och mattor.
  • Romantisk stil där det är mycket pastelltoner i grönt och blått, ljusa och frodiga växter, vita ljus i olika storlekar, snäckor, inramade bilder och släta stenar.
  • Skandinavisk stil där naturen och renheten utgör basen. Stilrent, funktionellt med ljusa färger och material hämtade från naturen.

En annan trend som tillkommit bland de ovanstående trenderna, är att mixa så mycket som möjligt . Det gäller att på ett kreativt sätt kombinera stilarna och många olika element – metaller med mässing, halvt kaklade och halvt målade väggar eller mönstrade golv. Gå efter det du gillar för att skapa din personliga stil – det är DU som ska trivas i ditt badrum och ingen annan! Tänk dock på att det är enklare och betydligt billigare att byta ut handdukar och lös inredning om du tröttnar längre fram, än att byta ut ett klinkergolv.

bathroom-690774